Aanbod

Tijdens de zwangerschap

Voor je bevalling plannen we graag een kennismakingsgesprek. Hierbij zullen we je dossier opstarten en geven we info over wat de vroedvrouw voor jou kan betekenen.

Indien nodig en in samenspraak met je behandelende arts kunnen we thuis de zwangerschap intensiever opvolgen. Enkele consultaties zullen dan niet door de gynaecoloog gebeuren maar door ons onder de naam van ‘een prenataal consult’. Zo kunnen we bijvoorbeeld de harttonen beluisteren en de suikertest afnemen bij jou thuis,…. Check dit best even op voorhand bij je vroedvrouw.

Tijdens je zwangerschap en voor je bevalling kan je al met vele vragen en bezorgdheden bij ons terecht. Dit onder meer over de keuze van voeding voor je baby, wat je moet voorzien in huis, voorbereiding op de arbeid en bevalling, wat er mee moet naar het ziekenhuis, wat je kan verwachten van een inleiding of een keizersnede,…

tijdens de zangerschap - Vroedvrouwen 't Moederhuys

Tijdens de kraamperiode

In 't moederhuys

Proficiat! Jullie zijn ouders geworden! Vergeet niet om tussen alle drukte door nog even je vroedvrouw te verwittigen. Een berichtje, whatsapp of telefoontje is voldoende. Graag komen we de dag na ontslag al even thuis een bezoekje brengen.

Eerste dagen thuis

Bij thuiskomst volgen we je intensief op en zijn we er om je te ondersteunen. We maken graag tijd voor jou en je gezin en proberen een antwoord te bieden op al je vragen. Wat kunnen wij thuis voor je betekenen:
  • Controle van de fysieke parameters bij mama: bloeddruk, herstel van de baarmoeder, bloedverlies, nakijken van knipje of scheurtje, verwijderen van hechtingen na een keizersnede
  • Opvolgen van de fysieke parameters bij je baby: temperatuur, kleur, gewicht, badje nog eens samen doen
  • Begeleiding van borst/flesvoeding (hoeveelheden, afbouwen, kolven,…)
  • Emotionele ondersteuning
  • Hielprik (indien dit nog niet in het ziekenhuis gebeurde)
  • Bespreken van anticonceptie
  • Alle nodige tips & tricks
We werken nauw samen met de verschillende materniteiten uit de buurt. Zij geven een document / boekje mee bij ontslag dat jullie dan aan ons overhandigen. Zo zijn we op de hoogte over alle (medische) gegevens van je bevalling en je verblijf daar.

Latere opvolging

Je hebt recht op een vroedvrouw thuis vanaf de geboorte van je kindje tot de leeftijd van 1 jaar. Zit je in de loop van dit eerste levensjaar nog met vragen, dan mag je ons steeds contacteren. 

Samenwerking met Kind&Gezin en kraamzorg

Borstvoeding & flesvoeding

Het geven van borstvoeding of flesvoeding moet een bewuste keuze zijn.
Eender wat je kiest, wij staan als vroedvrouw achter jou en zullen jou begeleiden.

Borstvoeding - Vroedvrouwen 't Moederhuys

Borstvoeding

Borstvoeding geven is een mooi, logisch en natuurlijk vervolg op zwangerschap en geboorte. Graag geven we je tijdens de zwangerschap al wat info over hoe de start zal verlopen, kwaaltjes, hulpmiddelen, kolven, wat bij te veel of te weinig melk,… en al je andere vragen.

https://lalecheleague.be
https://borstvoeding.com

babyfles-plastic-glas-inox

Flesvoeding

Flesvoeding bevat tegenwoordig net zoals moedermelk alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft. Het kiezen voor flesvoeding kan een bewuste keuze zijn, maar kan ook een gevolg zijn als de borstvoeding niet loopt zoals verwacht. Graag informeren we jou over de soorten flesvoeding, de bereiding hiervan, de hoeveelheden voor je baby, speentjes en flesjes,…

Scroll to Top