Tijdens de zwangerschap
Voor je bevalling plannen we graag een kennismakingsgesprek. Hierbij zullen we je dossier opstarten en geven we info over wat de vroedvrouw voor jou kan betekenen.
Indien nodig en in samenspraak met je behandelende arts kunnen we thuis de zwangerschap intensiever opvolgen. Enkele consultaties zullen dan niet door de gynaecoloog gebeuren maar door ons onder de naam van ‘een prenataal consult’. Zo kunnen we bijvoorbeeld de harttonen beluisteren en de suikertest afnemen bij jou thuis,…. Check dit best even op voorhand bij je vroedvrouw.
Tijdens je zwangerschap en voor je bevalling kan je al met vele vragen en bezorgdheden bij ons terecht. Dit onder meer over de keuze van voeding voor je baby, wat je moet voorzien in huis, voorbereiding op de arbeid en bevalling, wat er mee moet naar het ziekenhuis, wat je kan verwachten van een inleiding of een keizersnede,…

Tijdens de kraamperiode
In 't moederhuys
Eerste dagen thuis
- Controle van de fysieke parameters bij mama: bloeddruk, herstel van de baarmoeder, bloedverlies, nakijken van knipje of scheurtje, verwijderen van hechtingen na een keizersnede
- Opvolgen van de fysieke parameters bij je baby: temperatuur, kleur, gewicht, badje nog eens samen doen
- Begeleiding van borst/flesvoeding (hoeveelheden, afbouwen, kolven,…)
- Emotionele ondersteuning
- Hielprik (indien dit nog niet in het ziekenhuis gebeurde)
- Bespreken van anticonceptie
- Alle nodige tips & tricks
Latere opvolging
Je hebt recht op een vroedvrouw thuis vanaf de geboorte van je kindje tot de leeftijd van 1 jaar. Zit je in de loop van dit eerste levensjaar nog met vragen, dan mag je ons steeds contacteren.
Samenwerking met Kind&Gezin en kraamzorg
Borstvoeding & flesvoeding
Het geven van borstvoeding of flesvoeding moet een bewuste keuze zijn.
Eender wat je kiest, wij staan als vroedvrouw achter jou en zullen jou begeleiden.

Borstvoeding
Borstvoeding geven is een mooi, logisch en natuurlijk vervolg op zwangerschap en geboorte. Graag geven we je tijdens de zwangerschap al wat info over hoe de start zal verlopen, kwaaltjes, hulpmiddelen, kolven, wat bij te veel of te weinig melk,… en al je andere vragen.

Flesvoeding
Flesvoeding bevat tegenwoordig net zoals moedermelk alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft. Het kiezen voor flesvoeding kan een bewuste keuze zijn, maar kan ook een gevolg zijn als de borstvoeding niet loopt zoals verwacht. Graag informeren we jou over de soorten flesvoeding, de bereiding hiervan, de hoeveelheden voor je baby, speentjes en flesjes,…
Babymassage
Babymassage, wat is dat nu precies? Kan je zo’n klein lijfje echt masseren? En yoga kan ook? Wat zijn de voordelen voor jou én je kleintje?
Effecten
Wat leer je tijdens de cursus?
Stap voor stap leer je hoe je een volledige lichaamsmassage aan je baby kan geven. Ook komen er yoga oefeningen voor je kindje aan bod. Bij iedere techniek gaan we dieper in op de effecten ervan. Daarnaast hebben we het over welke oliën aangeraden zijn voor kindjes en leer je versjes aan met bijhorende massage- en yogatechnieken.
Je intuïtie zal zich verder ontwikkelen. Vertrouw op jezelf!
Groepsles en privéles
Ontmoet je graag andere mama’s of papa’s met hun baby, dan is een groepsles echt iets voor jou. Je voelt elkaar aan, je begrijpt elkaar, kan met vragen bij elkaar terecht. Naast de babymassageles is er ruimte voor vragen, emoties, twijfels en geluksmomenten.
Max. 4 ouder/kind duo’s per groep. Er zijn 3 lessen van 1,5 uur voorzien.
De groepslessen starten elke maand opnieuw.
Data eerstvolgende cursus:
neem een kijkje op www.moalicoaching.be.
Leer jij liever in een rustige omgeving bij, 1 op 1?
Dat kan tijdens een privéles. We kijken samen wanneer deze in jouw agenda past.
Deze kunnen doorgaan in mijn praktijk in Kalmthout, of bij jou thuis.